Lezing ARFID en andere eetproblemen

Donderdag 7 maart 2024 organiseren we in samenwerking met Ligant een lezing over ARFID en andere eetproblemen. 

ARFID

Veel mensen met ASS, waaronder kinderen, ervaren soms problemen met eten. De verschillende smaken en texturen maken het vaak moeilijk om te eten. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Een beperkt voedingspatroon, weigeren om te proeven, soms tot braken toe maar ook het volledig weigeren van voedsel. In het slechtste geval kan dit leiden tot een eetstoornis. De eetstoornis ARFID staat voor Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder. Relatief onbekend maar de laatste tijd komt het meer in de belangstelling.

Wat is het, hoe kan je hiermee omgaan, welke behandelingen zijn mogelijk?

Sylvia Gijbels is werkzaam bij Ligant en ondersteunt de ambulante hulpverlening bij eet- en gewichtsproblemen. In samenwerking met haar organiseren we een interessante lezing over ARFID en andere eetproblemen.

De lezing gaat door op donderdag 7 maart 2024 van 19u30 tot 21u00 in de Spetterslokalen, Bakkerslaan 14 te Runkst. We richten ons tot ouders, maar ook begeleiders/hulpverleners zijn zeker welkom! Na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

De inkom voor leden is gratis, niet-leden betalen aan de kassa 5 euro.

We vragen wel om in te schrijven. Dit kan via onderstaande link. Vragen? Stuur een mail naar sarah [at] autismeleeft.be (sarah[at]autismeleeft[dot]be)

Inschrijven lezing

 

Nieuws

Lees ook een van onze andere berichten

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Lees meer
ontbijtwandeling

Ontbijtwandeling zondag 2 juni 2024

Lees meer